Toernooien en congressen

Olympiades:

Wetenschap en techniek zijn overal. De selfie die je maakt, het ijsje dat je eet en de stoel waarop je zit: alles houdt verband met wetenschap en techniek. Zonder zwaartekracht val je immers van je stoel, zonder scheikunde kunnen we geen ijs maken en zonder uitvinders hebben we geen mobiele telefoons.

 

Wil jij ook aan de slag als uitvinder? Dat kan door mee te doen aan één van de vele wedstrijden op het gebied van techniek, wetenschap en maken die er in Nederland zijn! Er gebeurt namelijk heel veel het hele jaar door! Door mee te doen kan je je talent ontdekken, je verder ontwikkelen, je lekker verbazen en uitvinden! Hieronder zie je verschillende olympiades die er dit jaar plaatsvinden. Schrijf je snel in of als dat niet meer kan, bereid je vast voor op volgend jaar.

 

European union science olympiad
International junior science olympiad
Informatica olympiade
Biologie olympiade
Scheikunde olympiade
Natuurkunde olympiade
Biologie olympiade junior
Nationale sterrenkunde olympiade
Wiskunde olympiade

 

Congressen en toernooien:

Max Havelaar Toernooi (ICLON, Universiteit Leiden):

Leerlingen uit de bovenbouw van het vwo binden de strijd met elkaar aan op het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Het doel: een topspeecher worden, je verdiepen in fairtrade én het werk van Multatuli beter leren kennen. De dag draait om drie elementen: verdieping in het werk van Multatuli en fairtrade, de kunst van het speechen oefenen en ontwikkelen en een antwoord vinden op de vraag ‘wie is de beste spreker van het toernooi?’ Voor meer informatie klik op deze link.

 

Wetenschapscongres voor vwo (ICLON, Universiteit Leiden): Het Wetenschapscongres voor vwo wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor je eigen onderzoek. Voor meer informatie kijk op deze pagina.