Toernooien en congressen

Olympiades:

Wetenschap en techniek zijn overal. De selfie die je maakt, het ijsje dat je eet en de stoel waarop je zit: alles houdt verband met wetenschap en techniek. Zonder zwaartekracht val je immers van je stoel, zonder scheikunde kunnen we geen ijs maken en zonder uitvinders hebben we geen mobiele telefoons.

 

Wil jij ook aan de slag als uitvinder? Dat kan door mee te doen aan één van de vele wedstrijden op het gebied van techniek, wetenschap en maken die er in Nederland zijn! Er gebeurt namelijk heel veel het hele jaar door! Door mee te doen kan je je talent ontdekken, je verder ontwikkelen, je lekker verbazen en uitvinden! Hieronder zie je verschillende olympiades die er dit jaar plaatsvinden. Schrijf je snel in of als dat niet meer kan, bereid je vast voor op volgend jaar.

 

European union science olympiad
International junior science olympiad
Informatica olympiade
Biologie olympiade
Scheikunde olympiade
Natuurkunde olympiade
Biologie olympiade junior
Nationale sterrekunde olympiade
Wiskunde olympiade

 

Congressen en toernooien:

Vanuit de Universiteit Leiden worden ook verschillende congressen en toernooien georganiseerd.

 

– Wetenschapscongres voor vwo: Het Wetenschapscongres voor vwo wordt georganiseerd voor leerlingen uit 4 of 5 vwo ter voorbereiding op het profielwerkstuk: onderzoek doen staat centraal. Een dag vol informatie en inspiratie voor je eigen onderzoek. Ga naar deze website voor meer informatie.

 

– Academic Challenge: The Academic Challenge is organised for students in international and bilingual schools in preparation of the extended essay or profielwerkstuk written in English. This event will focus on doing research and features information and inspiration for setting up and conducting your own research. For more information check our website.

 

Vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt het Erasmus Science Programme aangeboden.

– Zelf onderzoek doen en kennis maken met wetenschap. Dat is de kern van het verrijkingsonderwijs dat studenten en wetenschappers van de Erasmus Universiteit verzorgen, speciaal voor uitblinkers uit 1, 2 en 3 vwo. Durft uw school de uitdaging aan?