Nomineer jouw favoriete boek voor de alternatieve-leeslijst-awards (ALA’s)!

Nomineer een boek voor de Alternatieve-Leeslijst-Awards!

 

Lezen is leuk en belangrijk! Toch lezen we steeds minder en zeker onze jongeren. Iedereen kent wel Max HavelaarDavid Copperfield en Madame Bovary, te vinden op veel leeslijsten, maar die spreken niet alle lezers aan. Gelukkig zijn er genoeg andere boeken die dat wel doen. Heb jij een boek gelezen waarvan je vindt dat die niet mag ontbreken op de leeslijsten? Nomineer deze dan voor de Alternatieve-Leeslijst-Awards!

 

Nomineren en pitchen

 

De jury

De awards zullen uitgereikt worden door een jury bestaande uit leerlingen, studenten en (vo/wo) docenten: zij beoordeelt niet het beste boek maar de beste pitches. De pitches zullen op inhoudelijke motivatie en originaliteit worden beoordeeld.

 

Uitreiking

De Alternatieve-Leeslijst-Awards zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend worden gemaakt op vrijdagmiddag 15 december van 16:00 tot 17:00 in het P.J. Veth gebouw, Nonnensteeg 1-3, zaal 1.01.

 

 

Over de Alternatieve-Leeslijst-Awards 

De Alternatieve-Leeslijst-Awards zijn door het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden in het leven geroepen om boeken onder de aandacht te brengen die scholieren kunnen enthousiasmeren voor lezen en literatuur. Deze informatie is ook te vinden op de websites van ONZ, de vaksteunpunten Nederlands en Moderne Vreemde Talen (UL) en Letterlijk Leiden.