Curriculumvernieuwing voor Nederlands en Moderne vreemde talen

Donderdag 18 april vindt de bijeenkomst plaats over curriculumvernieuwing in het vo in samenwerking met SLO, Vereniging Levende Talen, ICLON en de talenopleidingen van Universiteit Leiden. Docenten talen zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 

 

Doel & Resultaat

Onder leiding van SLO wordt gewerkt aan nieuwe inhouden van kerndoelen en examenprogramma’s voor veel schoolvakken. Nederlands, Moderne Vreemde Talen en Maatschappijleer zijn gestart en daarom is het voor deze docenten belangrijk kennis te nemen van de veranderingen die in aantocht zijn. Ook moeten leraren kansen op feedback krijgen en mee kunnen denken over ontwikkelingsrichtingen.

ONZ organiseert samen met SLO op 18 april een kennismeeting: Leraren Nederlands, MVT en Maatschappijleer krijgen hier meer informatie hoe de talen en maatschapijleer zich in de toekomst gaan ontwikkelen in het onderwijs. Curriculumvernieuwingen vinden slechts spaarzaam plaats. Grijp deze kans aan om mee te denken en mee te doen! Samen gaan we in gesprek om genoemde schoolvakken in het vo te versterken en meer in overeenstemming te brengen met de eisen van deze tijd.

Op latere momenten zullen ook voor andere schoolvakken bijeenkomsten door ONZ georganiseerd worden.

 

 

Datum, Tijd en locatie

Donderdag 18 april van 16.00 tot 18.00 uur

Haagse Hogeschool, zaal De Strip 3.51

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

 

 

 

Spelenderwijs leren en toetsen

Er ontstaat in het onderwijs een beweging waarin er steeds minder of op een andere manier wordt getoetst. Hoe houd je wanneer je niet meer traditioneel toetst, toch zicht op de voortgang van leerlingen? Hoe zorg je ervoor dat de leerling zelf ook gemotiveerd blijft om te leren nu de beloning geen cijfer is?

 

Marie-Louise Lubbers, Projectmedewerker Versterking Duits en Frans bij het Nuffic, geeft deze interactieve workshop aan docenten moderne vreemde talen. Veel voorbeelden zullen in het Duits en Frans gegeven worden vanwege de expertise van de workshopgever, deze zijn wel om te zetten naar Engels, Spaans, et cetera.

 

 

DOEL & RESULTAAT

Bij de workshop spelenderwijs leren en toetsen, bespreken we verschillende werkvormen waar leerlingen onder begeleiding van elkaar en docenten aan de slag zijn met leerwerk, zodat ze zowel leren als plezier hebben.

 

 

DATUM, LOCATIE & TIJD

Donderdag 8 februari 2024 | Haagse Hogeschool | Johanna Westerdijkplein 75 | zaal Slinger 1.29 | 15.00 – 17.00 uur