Kennisclips Italiaanse taal, cultuur, literatuur, muziek en sport

o.l.v. docent Carmen Van den Bergh (LUCAS, Leiden University) met dank aan Thomas Vorisek (ECOLe) en alle onderwijsassistenten: Tatum Paauwe, Maria Zuijdwijk, Matilde Soliani en Chiara Fattori.

 

 

A) Kennisclips Italiaanse Literatuur: “Italiaanse Poëzie tussen Tekst en Muziek”.

De studenten Moderne Italiaanse Letterkunde van de Universiteit van Leiden hebben een reeks kennisclips gemaakt waarin ze een Italiaans lied of een gedicht analyseren op een korte en toegankelijke manier.

Bekijk hier alle video’s.

 

 

B) Kennisclips Italiaanse Cultuur: “Bewegende culturen: Italiaanse objecten en concepten die circuleren in Europa (en daarbuiten).” 

De studenten Moderne Italiaanse Cultuur van de Universiteit van Leiden hebben een reeks kennisclips gemaakt waarin ze een Italiaans cultureel fenomeen analyseren op een korte en toegankelijke manier. Hierbij onderstrepen ze ook steeds de band met Nederland, Europa en de wereld.

Bekijk hier alle video’s.

 

C) Sportieve vlog

In La Gazzetta di Daan vertelt student Italiaanse Taal en Cultuur Daan Kessens alles wat hij weet over de Giro d’Italia. Dagelijks bespreekt hij via videoboodschappen een bepaald wielerthema en geeft hij ook een kort overzicht van de gereden etappe van die dag.

Tussen 8 mei en 30 mei 2021 volgde Daan de Giro op de voet en elke avond verscheen er op Youtube een nieuwe videobooschap om helemaal up-2-date blijven. Herbekijk alle afleveringen via deze link: La Gazzetta Di Daan – YouTube