Ben je docent in het voortgezet onderwijs en benieuwd hoe wetenschap, technologie en innovatie jouw leerlingen kunnen inspireren? Tijdens deze middag maak je kennis met het Bioscience Park Leiden, een plek waar onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven samenkomen. Ontdek hoe het park jongeren kan motiveren om de wereld van wetenschap en techniek te verkennen.
Het programma begint met een ontvangst in de Faculty of Science, waar om 13:30 uur koffie en iets lekkers voor je klaar staat.
Om 14:00 uur opent het Junior Science Lab de middag met boeiende presentaties. Prof. Dr. Lies Bouwman neemt je mee in de wereld van het Junior Science Lab, dat ook inspirerende mogelijkheden biedt voor het voortgezet onderwijs. Vervolgens vertelt Thijs Remijn over het Bioscience Park en de rol die het speelt als epicentrum van innovatie.
Vanaf 14:45 uur maak je een wandeling over het park onder leiding van Thijs Remijn en ontdek je wat deze unieke locatie zo bijzonder maakt.
Rond 15:30-15:45 uur verzamelen we bij de Biotech Training Facility, waar je kunt genieten van een lekkere snack.
Rond 16:00 uur start de exclusieve rondleiding langs de cleanrooms van Biotech Training Facility, een kijkje achter de schermen in de hypermoderne faciliteiten waar wetenschap tot leven komt.
We sluiten de middag af tussen 16:45 en 17:00 uur.
DOEL & RESULTAAT
Deze middag laat zien hoe het Junior Science Lab specifiek is opgezet om ook leerlingen in het voortgezet onderwijs te inspireren en te betrekken bij wetenschap en technologie. Je krijgt inzicht in de mogelijkheden die het park biedt, zoals samenwerkingen met bedrijven en een kijkje achter de schermen in innovatieve cleanrooms die gebruikt worden door de bedrijven in het Bioscience Park. Na deze middag heb je concrete ideeën en inspiratie om jouw leerlingen te enthousiasmeren voor een bètastudie en een mogelijk toekomstige werkplek.
Mis het niet: meld je aan voor deze middag vol inspiratie en innovatie!
DATUM, TIJD & LOCATIE
Donderdag 10 april van 13:30 tot 17:00 uur
Faculty of Science, Einsteinweg 55, 2300 RA, Leiden
Exclusieve rondleiding door het Anatomisch Museum te LeidenSinds 2007 zijn meer dan 800 anatomische preparaten en modellen tentoongesteld in het Anatomisch Museum, dat zich bevindt in het onderwijscentrum van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het museum, modern ingericht, speelt een belangrijke rol in het medisch en biomedisch onderwijs in Leiden. In 2009 werd het museum zelfs genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award, vanwege zijn uitzonderlijke bijdrage aan het vergroten van de publieke toegankelijkheid en kwaliteit van de collectie.
Het museum biedt een bijzondere inkijk in de complexiteit en schoonheid van het menselijk lichaam, met een rijke collectie van preparaten en modellen die de anatomie op indrukwekkende wijze tot leven brengen. Speciaal voor biologiedocenten die lid zijn van OnderwijsNetwerk Zuid-Holland (ONZ), organiseert ONZ een exclusieve rondleiding door dit fascinerende museum.
Doel & resultaat
Tijdens deze unieke rondleiding krijg je de kans om dieper in te gaan op de anatomische structuren die nauw aansluiten bij de biologielessen die je geeft. Onder leiding van een deskundige gids word je geïnspireerd met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en krijg je praktische ideeën voor opdrachten die direct toepasbaar zijn in jouw klaslokaal. Bovendien biedt de rondleiding je de mogelijkheid om later een educatief bezoek voor je eigen klas te organiseren.
Mis deze unieke kans niet om je vakkennis te verdiepen en je leerlingen te verrijken met boeiende anatomische inzichten!
Alleen toegankelijk voor ONZ-leden en deelname is gratis!
LOCATIE, DATUM & TIJD
Donderdag 6 maart 2025
Van 15:30 tot 16:30 uur
Anatomisch Museum
Hippocratespad 21
2333 ZD Leiden
Aan de slag met het PTADe Onderwijsinspectie heeft recent geconstateerd dat het PTA op 33% van de Nederlandse scholen niet aan de normen voldoet. Om scholen te helpen het PTA te versterken biedt ONZ een toegankelijke generieke PTA-training voor iedereen die zijn kennis op dit gebied wil verbeteren. De training is bedoeld om de onderwijskwaliteit en het PTA-beleid te versterken. Dit is een unieke kans om je onderwijsvaardigheden aan te scherpen en jouw school te ondersteunen bij het verbeteren van het PTA-beleid.
Doel & Resultaat
Een toegankelijke vakoverstijgende PTA-training voor iedereen die zijn kennis op dit gebied wil verbeteren. De training is bedoeld om de onderwijskwaliteit te versterken en het PTA-beleid te verbeteren.
We starten met de theorie rondom het PTA ( de regels waaraan een goed PTA moet voldoen, wat er moet, mag en kan). Daarna gaan de deelnemers aan de slag met hun eigen PTA, wij bieden hierbij helpende vragen aan om het PTA te scoren.
Datum, tijd & locatie
Donderdag 30 november van 14.00 tot 17.00 uur
Faculteit der Sociale Wetenschappen, Wassenaarseweg 52, Leiden | zaal 0B13
De deelnemers vragen wij vriendelijk om zelf een laptop en het PTA voor het eigen vak mee te nemen.