De winnaar van de Alternatieve-Leeslijst-Award 2023 is bekend!

Op vrijdag 15 december is tijdens een feestelijke bijeenkomst de Alternatieve-Leeslijst-Award 2023 uitgereikt aan Semmy Claassen voor haar pitch voor Feelings: A Story in Seasons (2021)!

De winnende pitch: “In het stripboek Feelings: A Story in Seasons neemt Manjit Thapp ons mee op reis door de seizoenen en haar emoties. Het gebruik van de prachtigste kleuren en tekstuele en visuele metaforen zet ons aan het denken over de – na het lezen van dit boek – niet te ontkennen verbanden tussen de seizoenen en onze gemoedstoestand. Van regen en tranen die vallen als bladeren in de herfst tot creativiteit en bloemen die groeien in de lente: beelden uit de natuur laten ons inzien dat we deel uitmaken van de natuur. Een genot voor het oog en een knuffel voor de ziel.”

 

Lees hier het juryverslag!

 

In het schooljaar 2024/25 vindt er een nieuwe editie van de Alternatieve-Leeslijst-Awards plaats, waarvoor leerlingen, docenten, studenten en andere boekenliefhebbers uit het mbo, voortgezet en hoger onderwijs hun favoriete boeken kunnen nomineren door middel van een pitch!

 

Over de Alternatieve-Leeslijst-Awards

De Alternatieve-Leeslijst-Awards zijn door het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de vaksteunpunten Nederlands en Moderne Vreemde Talen van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden in het leven geroepen om (in het licht van toenemende ontlezing en dalende leesmotivatie en leesvaardigheid) boeken onder de aandacht te brengen die scholieren kunnen enthousiasmeren voor lezen en literatuur.