Curriculumvernieuwing voor Nederlands en Moderne vreemde talen

Donderdag 18 april vindt de bijeenkomst plaats over curriculumvernieuwing in het vo in samenwerking met SLO, Vereniging Levende Talen, ICLON en de talenopleidingen van Universiteit Leiden. Docenten talen zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 

 

Doel & Resultaat

Onder leiding van SLO wordt gewerkt aan nieuwe inhouden van kerndoelen en examenprogramma’s voor veel schoolvakken. Nederlands, Moderne Vreemde Talen en Maatschappijleer zijn gestart en daarom is het voor deze docenten belangrijk kennis te nemen van de veranderingen die in aantocht zijn. Ook moeten leraren kansen op feedback krijgen en mee kunnen denken over ontwikkelingsrichtingen.

ONZ organiseert samen met SLO op 18 april een kennismeeting: Leraren Nederlands, MVT en Maatschappijleer krijgen hier meer informatie hoe de talen en maatschapijleer zich in de toekomst gaan ontwikkelen in het onderwijs. Curriculumvernieuwingen vinden slechts spaarzaam plaats. Grijp deze kans aan om mee te denken en mee te doen! Samen gaan we in gesprek om genoemde schoolvakken in het vo te versterken en meer in overeenstemming te brengen met de eisen van deze tijd.

Op latere momenten zullen ook voor andere schoolvakken bijeenkomsten door ONZ georganiseerd worden.

 

 

Datum, Tijd en locatie

Donderdag 18 april van 16.00 tot 18.00 uur

Haagse Hogeschool, zaal De Strip 3.51

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

 

 

 

Profielkeuzemiddag Kies een Taal!

Zijn jouw leerlingen geïnteresseerd in taal en cultuur maar twijfelen ze of een talig profiel de beste keuze voor hen is? Neem ze mee naar de profielkeuzemiddag Kies een Taal! waar ze kunnen ontdekken hoe leuk, veelzijdig en uitdagend het is om een taal te studeren.

 

Ze ontdekken dat het bestuderen van taal en cultuur veel meer is dan alleen het beter leren spreken en schrijven van een taal. Ze maken kennis met de geschiedenis, literatuur, structuur, en met de sociale en culturele aspecten van een taal, en ontdekken wat de mogelijkheden zijn na een talenstudie.

 

Voor wie?Profielkeuzemiddag-Kies-een-Taal-overzicht-werkgroepen 16012024

Derdeklassers en hun talendocenten.

 

Wat?

Tijdens de profielkeuzemiddag Kies een Taal! maken leerlingen kennis met een breed palet aan taal en cultuuropleidingen van de Universiteit Leiden en met de rijkdom aan mogelijkheden tijdens en na deze studies.

 

Het programma   |   De werkgroepen

 

 

Datum, tijd & locatie

Dinsdagmiddag 23 januari 2024, van 12.30 tot 15.30 uur

PJ Vethgebouw (Nonnensteeg 1-3) en Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1)

Universiteit Leiden

 

Hoe kan ik me aanmelden?

Docenten kunnen zich tot uiterlijk 11 januari met een groep van maximaal 15 leerlingen (met een maximum van 2 groepen per school) aanmelden via het aanmeldformulier.