Docentenbijeenkomst Natuurkunde

Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen op het gebied van de moderne natuur- en sterrenkunde en kennis te maken met nieuwe lesmethoden over dit vakgebied. Elke avond begint met een wetenschappelijke lezing over actueel onderzoek bij de Leidse Sterrewacht of het Leids Instituut voor Natuurkunde. Hierbij komt afwisselend Natuurkunde en Sterrenkunde aan bod. Tijdens het diner heeft u uitgebreid te tijd om laagdrempelig te netwerken met collega’s, medewerkers van de universiteit, sprekers van de dag en studenten van de verschillende opleidingen. Daarna vervolgt het programma gericht op onderwerpen waar je meteen mee aan de slag kunt in de les.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden van op de volgende data:

 

Het programma voor 10 november:

De bijeenkomst begint om 16:30 met koffie en thee. Om 17:00 start de hoofdlezing die dit keer door Prof. dr. B.R. Brandl verzorgd gaat worden. Hij gaat het hebben over de James Webb Space Telescope die 18 december 2021 gelanceerd gaat worden. Om 18:00 beginnen we met een maaltijd waar we ook kunnen netwerken. Na de maaltijd komt een voordracht van Henk Buisman die het over de laatste ontwikkelingen zal hebben van het Quantum Rules practicum. Daarna komt Maartje Heinrich vertellen over de opleiding die zij volgt over Hoogbegaafdheid. Daarna komt Matthijs Goedings van Stichting Rino vertellen over hun werkwijze en zal hij wat proeven laten zien. Tot slot komt Hans Betlem. Hij komt vertellen over meteoren spotten. De bijeenkomst eindigt om 20:30.

 

 

U kunt zicht aanmelden voor de bijeenkomst van 10 november door een mail te sturen naar versluijs@physics.leidenuniv.nl.