Docentenbijeenkomst Natuurkunde

Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen op het gebied van de moderne natuur- en sterrenkunde en kennis te maken met nieuwe lesmethoden over dit vakgebied. Elke avond begint met een wetenschappelijke lezing over actueel onderzoek bij de Leidse Sterrewacht of het Leids Instituut voor Natuurkunde. Hierbij komt afwisselend Natuurkunde en Sterrenkunde aan bod. Tijdens het diner heeft u uitgebreid te tijd om laagdrempelig te netwerken met collega’s, medewerkers van de universiteit, sprekers van de dag en studenten van de verschillende opleidingen. Daarna vervolgt het programma gericht op onderwerpen waar je meteen mee aan de slag kunt in de les.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden van op de volgende data:

 

Bericht van Ingrid Versluijs over het programma van 12 april:

Na elkaar een lange tijd niet gezien te hebben, kunnen we elkaar weer fysiek ontmoeten. Om 16:30 staat de koffie en thee klaar in de hal voor de Sitterzaal. Om 17:00 begint de hoofdlezing die gegeven gaat worden door dr. Otto Hasekamp. Otto Hasekamp is senior Scientist bij het SRON (Sinds enige tijd onze buren). De lezing zal gaan over: Het meten van luchtvervuiling en broeikasgassen vanuit de ruimte: Hoe satellietmetingen bijdragen aan een beter begrip van klimaatverandering. De gezamenlijke maaltijd is van 18:00 – 19:00. Daarna praat Henk Buisman ons bij over de nieuwe ontwikkelingen bij het Quantum Rules practicum. Bert van den Hoorn komt vertellen over zijn werk als energie coach. Daarna vertelt Wout Goesaert over de lessenserie die hij heeft gemaakt over de oerknal en de expansie van het heelal. Als laatste komt Hens Zimmerman vertellen over zijn podcast Zimmerman in Space. De bijeenkomst eindigt om 20:30 uur.

Het Huygens laboratorium is op de Niels Bohrweg 2 2333 CA Leiden. Parkeren kunt u op het parkeerterrein naast het ketelhuis of bij de collegezalen van het Gorlaeus. (Rond Gebouw).

 

 

U kunt zicht aanmelden voor de bijeenkomst van 12 april door een mail te sturen naar versluijs@physics.leidenuniv.nl.