Docentenbijeenkomst natuurkunde

Drie keer per jaar organiseert het LION een bijeenkomst voor natuurkunde docenten. Het doel van deze bijeenkomsten is de kennis te verdiepen op het gebied van natuur- en sterrenkunde en nieuwe lesmethoden te verkennen. Het programma van de bijeenkomst:

De hoofdlezing zal gegeven worden door dr. Martina Huber. Martina Huber doet met behulp van Elektron Paramagnetische Resonantie (EPR) onderzoek aan ijzerhoudende nanodeeltjes in de hersenen. Deze nanodeeltjes spelen mogelijk een rol bij de ziekte van alzheimer.

Na het diner zal dr. Henk Buisman vertellen wat de laatste ontwikkelingen zijn bij het practicum quantumrules. Verder komt drs. Bruno van Wayenburg de nieuwe medewerker wetenschapscommunicatie vertellen over zijn werkzaamheden. Wim Roose was afgelopen jaar ‘Leraar in Onderzoek’ bij het LION en hij zal over zijn ervaringen vertellen. Jeroen Rosier heeft afgelopen zomer op het Cern de International Teachers Weeks gevolgd en zal zijn ervaringen met ons delen. En last but not least komt Prof. dr. Dirk van Delft over zijn boek ‘Lorentz: gevierd fysicus, geboren verzoener’ vertellen.

Voor aanmelding of vragen, stuur een mail aan Ingrid Versluijs: versluijs@physics.leidenuniv.nl