Docentenbijeenkomst Natuurkunde

De hoofdlezing zal gegeven worden door dr. Anthony Brown. Anthony Brown is een astronoom die prijkt in Nature’s 10. Dat is de lijst met tien mensen die er volgens het wetenschappelijke tijdschrift toe deden in de wetenschap in 2018. Brown werkt achter de schermen als coördinator van Gaia, waarvan hij dit jaar de langverwachte data over de Melkweg publiceerde. Hij zal enkele hoogtepunten laten zien uit de wetenschappelijk analyse van de Gaia gegevens.

 

Verder zal Tania Moraga, een studente die bij Henk Buisman onderzoek heeft gedaan bij het quantum practicum, vertellen over haar resultaten.

 

Dr. Anne Land-Zandstra zal een voordracht houden over Citizen Science.

 

Het definitieve programma volgt. U kunt zich alvast aanmelden door een mail te sturen naar Versluijs@Physics.LeidenUniv.nl

Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is komen!

 

Op 17 april staan koffie en thee klaar vanaf 16.30u.

 

U kunt bij ons op het terrein parkeren. Een routebeschrijving naar het Huygens Laboratorium kunt u vinden op http://www.physics.leidenuniv.nl/travel-directions  Als u in de auto uw navigatie instelt, kunt u het beste via de Wassenaarseweg komen.


Aanmelden en meer informatie

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen naar Ingrid Versluijs. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is komen!