Workshop creatief schrijven door schrijfster Alma Mathijsen en Literatuurmuseum

Samen met uw leerlingen creatief schrijven en op zoek naar passend literatuuronderwijs? Meld je aan voor deze workshop met Alma Mathijsen en haal inspiratie en concrete lesideeën!

 

In deze online workshop ga je aan de slag om leerlingen met creatief schrijven aan het werk te zetten tijdens de Nederlands les. Schrijfster Alma Mathijsen is een van de curatoren van het online Literatuurmuseum en schreef prikkelende artikelen over archiefstukken van Remco Campert en Joost Zwagerman. Alma Mathijssen en coördinator educatie van het Literatuurmuseum Anouk van Dijk gaan met u in gesprek over de kracht van verhalen en laten u zien hoe de gratis lesideeën op Literatuurmuseum.nl kunnen bijdragen aan inspirerend literatuuronderwijs. In deze workshop ligt de focus vooral op creatief schrijven. Kortom, ontdek hoe u Literatuurmuseum.nl optimaal kunt inzetten om uw leerlingen tot lezen en schrijven te stimuleren. Natuurlijk gaat u tijdens de workshop ook zelf aan de slag!

 

 

Doel & Resultaat 

 

De bijeenkomst vindt online plaats op 3 juni van 15.30 tot 17.00 uur.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie