Curriculumvernieuwing voor Nederlands en Moderne vreemde talen

Donderdag 18 april vindt de bijeenkomst plaats over curriculumvernieuwing in het vo in samenwerking met SLO, Vereniging Levende Talen, ICLON en de talenopleidingen van Universiteit Leiden. Docenten talen zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

 

 

Doel & Resultaat

Onder leiding van SLO wordt gewerkt aan nieuwe inhouden van kerndoelen en examenprogramma’s voor veel schoolvakken. Nederlands, Moderne Vreemde Talen en Maatschappijleer zijn gestart en daarom is het voor deze docenten belangrijk kennis te nemen van de veranderingen die in aantocht zijn. Ook moeten leraren kansen op feedback krijgen en mee kunnen denken over ontwikkelingsrichtingen.

ONZ organiseert samen met SLO op 18 april een kennismeeting: Leraren Nederlands, MVT en Maatschappijleer krijgen hier meer informatie hoe de talen en maatschapijleer zich in de toekomst gaan ontwikkelen in het onderwijs. Curriculumvernieuwingen vinden slechts spaarzaam plaats. Grijp deze kans aan om mee te denken en mee te doen! Samen gaan we in gesprek om genoemde schoolvakken in het vo te versterken en meer in overeenstemming te brengen met de eisen van deze tijd.

Op latere momenten zullen ook voor andere schoolvakken bijeenkomsten door ONZ georganiseerd worden.

 

 

Datum, Tijd en locatie

Donderdag 18 april van 16.00 tot 18.00 uur

Haagse Hogeschool, zaal De Strip 3.51

Johanna Westerdijkplein 75

2521 EN Den Haag

 

 

 


Kosten

Aanmelden is gratis voor ONZ scholen.