Doe mee aan het project ‘Debat & wetenschap in de klas’

Doe komend schooljaar mee aan het project Debat & wetenschap in de klas! Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (ICLON, Universiteit Leiden), Hogeschool Leiden, de DebatUnie en DNA in Beeld starten komend schooljaar met dit project dankzij een subsidie van de Gemeente Leiden. We leggen hieronder graag uit waarom en hoe jij met jouw klas mee kan doen.

 

 

Het project

Het ‘geloof’ in de wetenschap lijkt de afgelopen jaren steeds minder te worden. Fake news is aan de orde van de dag, mede doordat sociale media als Twitter, Facebook en Instagram vaker als legitieme bronnen worden beschouwd. Met dit project willen we debat in het onderwijs aanmoedigen en leerlingen van verschillende disciplines laten nadenken over ethische vraagstukken die spelen binnen de wetenschap. We richten ons komend jaar op het onderwerp DNA waarbinnen veel nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden zijn gekomen. Hierbij liggen ook een aantal ethische vraagstukken ten grondslag van hoe wij als samenleving met deze nieuwe technologieën om willen gaan. We willen met een aantal klassen van scholen uit de regio Leiden dit project starten. Leerlingen 4/5 havo en 4/5 vwo en docenten van verschillende vakgebieden (bèta, taal en maatschappij) kunnen meedoen aan het project.

 

 

Deelnemende scholen

Deelnemende scholen krijgen komend schooljaar:

Voor deelname betaalt de school per klas of groep €500 voor alle bovengenoemde activiteiten.

 

 

Interesse?

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en mee willen doen aan het project maak dan graag jouw interesse (vrijblijvend) aan ons kenbaar. Dat kan je doen door dit formulier in te vullen. Wij zullen op een later moment contact opnemen om de verdere details door te nemen. Het project is in eerste instantie bedoeld voor scholen uit de regio Leiden.