Startups: Plastic Jacht

Lesactiviteit

Leerspel: De Plastic Jacht

 

De makers

Naam startup: Perpetual Plastic B.V.

Naam school: Stanislas College

Naam onderwijzer: Joke Reijnhoudt

Contactgegevens startup: laura@betterfuturefactory.com

 

Van de volgende gegevens mag alleen gebruik gemaakt worden door het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de school die de lesactiviteit heeft gereserveerd:

PlasticJacht – docentenhandleiding

PlasticJacht – De spelregels

PlasticJacht – PowerPointpresentatie

 

Omschrijving lesactiviteit

De plastic jacht bestaat uit een voorbereidend deel, waarin de leerkracht de jacht introduceert en een lijst met attributen uitdeelt. De leerlingen hebben nu een week of twee de tijd om de benodigde spullen te verzamelen. 

Voor het tweede deel, komen de experts van Perpetual Plastic naar de klas en wordt de jacht vervolgd door met behulp met recycle machines allerlei nieuwe grondstoffen te maken welke men nodig heeft voor de jacht.

 

Benodigdheden lesactiviteit

Voor het voorbereidende deel (Fase 1) is het van belang dat de docent de gebruikshandleiding doorneemt, en de lijsten uitprint waarop alle attributen van de plastic jacht staan. Voor de activiteiten tijdens fase 2 zal Perpetual Plastic alle benodigdheden verschaffen.

 

Kostenlesactiviteit

De kosten voor de lesactiviteit zoals omschreven bedragen € 500,- ex btw. Voor dit bedrag komt een expert van Perpetual Plastic naar de klas, met de Perpetual Plastic recycle machines, een 3d printer, en alle overige workshop materialen (containers, zeven, weegschaaltjes, 3d print pennen etc.) die men nodig heeft om het spel succesvol uit te voeren. Het eerste deel van de plastic jacht, het verzamelen van de verschillende soorten kunststof afval kan ook als los onderdeel uitgevoerd worden. Hiervoor heeft men alleen een aantal containers/bakken nodig.