Teammaster Transitie in het Onderwijs met Technologie (3TO): Ruimte voor innovatie in het onderwijs, hoe dan?

De wereld om ons heen verandert snel en het onderwijs staat voor grote uitdagingen. Een cliché wellicht, maar zeker realiteit. Wanneer je de krant openslaat – of het nieuws opent op je tablet – lees je over verschillende ontwikkelingen die in een razend tempo werkelijkheid worden. Wat doe je met al deze ontwikkelingen? Hoe verhoud je je hiertoe? En wat betekent dit voor het onderwijs dat je verzorgt? Hoe help je kinderen in deze veranderende wereld te staan? Meer dan ooit is het van belang om voor jezelf na te gaan wat jij belangrijk vindt, om je open te stellen voor wat er gebeurt, om zelf in de wereld te staan en je daartoe te verhouden. We staan aan de vooravond van een transitie. In verschillende maatschappelijke sectoren zie je de transitie al ontstaan. In het onderwijs worden de eerste stappen gezet. Het realiseren van een transitie is complex en er  worden allerlei redenen opgeworpen waardoor het lastig is of het niet zou kunnen. In deze workshop gaan we samen op zoek naar het antwoord op de vraag “Hoe houd ik ruimte voor innovatie?”  Daarnaast geeft het inspiratie om met collega’s op zoek te gaan naar hoe jullie ruimte houden.

Doel & resultaat

Tijdens deze workshop worden handvatten aangereikt voor het toepassen van transitie in het onderwijs. Het geeft u als docent inzichten in hoe dit in uw les toegepast kan worden.

 

Tijd

Deze activiteit duurt van 16.00 tot 18.00 uur.


Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van €125.-. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.


Aanmelden en meer informatie