Leren observeren i.h.k.v. coaching (startende) leraren

Het observeren van een les is een belangrijk onderdeel van de begeleiding aan startende leraren. Het maakt het mogelijk om pedagogisch-didactisch handelen in kaart te brengen. Een observatie-instrument (o.a. ICALT) kan een middel zijn om de observatie zo goed mogelijk terug te koppelen. Tijdens twee bijeenkomsten leer je hoe je dit instrument in kan zetten om jouw collega’s beter te begeleiden.

 

Doel & Resultaat:

De PLG bestaande uit beginnende schoolopleiders/ begeleiders gaat aan de slag om in twee bijeenkomsten vaardigheden te ontwikkelen voor het observeren met ICALT (of andere observatie- instrumenten), het vaststellen van en het begeleiden binnen de zone van naaste ontwikkeling.

 

Datum & tijd

De twee opeenvolgende bijeenkomsten vinden plaats op donderdag 7 & 21 november van 15.00 tot 17.30 uur.

Minimum aantal deelnemers: 8

Maximum aantal deelnemers: 16


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.


Aanmelden en meer informatie