De digitale klas #2: Online motiveren en de EdPuzzle

Krijg inzicht in de ins & outs van online lesgeven en doe ervaring op met de tool EdPuzzle. In deze bijeenkomst zal bijzonder hoogleraar Nadira Saab haar onderzoek en ervaring delen over online lesgeven. Nadira doet onderzoek naar hybride onderwijs en houdt zich bezig met vragen als: hoe kunnen docenten hun didactiek met behulp van ict vormgeven? En welke ict-toepassing is geschikt voor welke situatie en welke leerlingen? Na deze introductie presenteren docenten Renske Jacobs (docent biologie Bonaventura College Burggravenlaan) en Vivienne Aalders (docent biologie Scala college) de tool EdPuzzle. Met deze tool kan je zelf video’s (van bijvoorbeeld Youtube) bewerken en interactief maken voor leerlingen. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met de tool om deze in te zetten in jouw les, je kan ondertussen vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Tot slot koppelen we onze bevindingen terug en weet jij precies hoe je deze tool kan gebruiken.

 

Doel & Resultaat 

In de reeks ‘De digitale klas’ organiseren we online bijenkomsten voor en door vo-docenten. Iedere bijeenkomst bespreken we een ander component om digitaal lesgeven te bevorderen. Docenten uit ons netwerk presenteren een online tool die zij zelf inzetten om hun online lessen vorm te geven. De bijeenkomsten duren 1 – 1,5 uur en zo kan je in een relatief korte tijd nieuwe technieken en tools eigen maken die je gelijk kan toepassen in je (online) lessen. Omdat leraren uit het vo vertellen over hun toepassing in de les, zijn de bijeenkomsten praktisch gericht en kun je met de tool zelf in de les aan de slag.

In de reeks ‘De digitale klas’ is het zowel mogelijk om één als meerdere bijeenkomsten te volgen. Heb je zelf een idee voor het delen van een online toepassing die jij inzet in de klas? Stuur dan graag een mail naar onz@iclon.leidenuniv.nl

 

De bijeenkomst #2: online motiveren en de EdPuzzle’ vindt op 16 februari online plaats en duurt van 16.00 tot 17.15 uur. U kunt zich aanmelden door onderaan deze pagina op de aanmeldbutton te klikken.

 

De digitale klas #1: Online formatief lesgeven en GoFormative vindt op 26 januari online plaats en duurt van 15.45 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding ga naar deze pagina.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie