De digitale klas #1: Online formatief lesgeven en GoFormative

Online lesgeven met formatief evalueren combineren? Dat kan! Tijdens deze online bijeenkomst ga je theoretisch én praktisch aan de slag om technieken van online formatief evalueren eigen te maken. Drs. Hanna Stammes (TU Delft) bespreekt deze didactiek en legt uit waarom dit ook online toegepast kan worden. Docent Leo Fabriek (docent Da Vinci College, Kagerstraat) introduceert daarna de online applicatie ‘GoFormative’. Een (gratis) online tool waarmee je formatieve evaluatie makkelijk kan toepassen in je (online) les. Na de uitleg ga je zelf aan de slag met de tool om deze in te zetten in jouw les, je kan ondertussen vragen stellen als je ergens niet uitkomt. Tot slot koppelen we onze bevindingen terug en weet jij precies hoe je deze tool kan gebruiken.

 

Doel & Resultaat

In de reeks ‘De digitale klas’ organiseren we online bijenkomsten voor en door vo-docenten. Iedere bijeenkomst bespreken we een ander component om digitaal lesgeven te bevorderen. Docenten uit ons netwerk presenteren een online tool die zij zelf inzetten om hun online lessen vorm te geven. De bijeenkomsten duren 1 – 1,5 uur en zo kan je in een relatief korte tijd nieuwe technieken en tools eigen maken die je gelijk kan toepassen in je (online) lessen.

 

In de reeks ‘De digitale klas’ is het zowel mogelijk om één als meerdere bijeenkomsten te volgen. Heb je zelf een idee voor het delen van een online toepassing die jij inzet in de klas? Stuur dan graag een mail naar onz@iclon.leidenuniv.nl

 

De digitale klas #1: Online formatief lesgeven en GoFormative vindt op 26 januari online plaats en duurt van 15.45 uur tot 17.00 uur. U kunt zich aanmelden door onderaan deze pagina op de aanmeldbutton te klikken.

 

De bijeenkomst #2: online motiveren en de EdPuzzle’ vindt op 16 februari online plaats en duurt van 16.00 tot 17.15 uur. Voor meer informatie en aanmelding ga naar deze pagina.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie