ArtechLAB: op het snijvlak van kunst en techniek
ArtechLAB is een laboratorium voor onderwijsexperiment en wil op een laagdrempelige manier onderwijs in kunst op het snijvlak van wetenschap en technologie toegankelijk maken voor het hedendaagse onderwijs. Daarbij richt ArtechLAB zich vooral op het ontwikkelen van educatieve ontwerpvaardigheden van docenten. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie. Tijdens de workshop komen kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie aan bod. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het analyseren en behandelen van actuele kunst en het ontwerpmodel voor authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen. Dit alles onder begeleiding van een docent verbonden aan ArtechLAB.
Opzet
Het doel van de workshop is het inspireren en het aanzetten tot het zelf ontwerpen van lessen op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek. De bijeenkomst is voor docenten van kunstvakken en bètavakken – neem vooral je collega’s mee! De bijeenkomst wordt gegeven door een docent van de Breitner Academie. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 19.00 uur (inclusief maaltijd) en vindt plaats in Leiden mits dit past binnen de coronamaatregelen die op dat moment geldend zijn.
Kosten
Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.