Docentenbijeenkomst stedelijke economie

Stedelijke economie

 

Stedelijk econoom Jeroen van Haaren vertelt op 26 november over de economie achter het bestaan van steden. Waarom trekken steden veel bewoners, bedrijven, investeerders en bezoekers aan? In zijn werk als stedelijk en regionaal econoom onderzoekt hij allerlei steden. Hij kijkt daarbij naar de samenhang tussen de arbeidsmarkt, woningmarkt en voorzieningen in de stad. Hij adviseert bestuurders en beleidsmakers bij het ontwikkelen van economische groeistrategieën voor de stad.

 

In zijn lezing gaat Jeroen in op de reden achter het bestaan van steden: agglomeratiekracht. Juist omdat er zich in steden zoveel mensen concentreren, wordt de stad aantrekkelijker. Het is in steden veel makkelijker om nieuwe contacten te leggen en om kosten te delen. Ook gaat hij in op de vraag of het voor steden slimmer is om zich te concentreren op een enkele economische sector, en hierin te specialiseren, of juist om op meerdere paarden te wedden en te mikken op een diverse economie.

 

Over Jeroen van Haaren

 

Jeroen van Haaren is stedelijk en regionaal econoom. Hij onderzoekt arbeidsmarkten, vastgoedmarkten, voorzieningen en de relaties daartussen. Werkgelegenheids- en productiviteitsgroei, betaalbaarheid op de woningmarkt, maar ook stedelijke aantrekkelijkheid zijn onderwerpen waar Jeroen onderzoek naar heeft gedaan. Het onderzoek van Jeroen kenmerkt zich door een op feiten gebaseerde aanpak en is vaak data gedreven, maar met oog voor praktische toepassingen. Jeroen adviseert bestuurders en beleidsmakers bij het bepalen van strategieën om evenwichtige groei in steden en regio’s na te streven. Jeroen geeft vastgoedeconomie en ruimtelijke statistiek aan de Erasmus School of Economics.

 

 

Datum

Donderdag 26 november 2020

Online webinar via Zoom (uiterlijk twee dagen voor de webinar ontvangen deelnemers de link)

15.30 uur – 16.30 uur

 

Aanmelden

Meld u aan voor deze scholingsbijeenkomst. Aan deelname zijn geen kosten verbonden