Nobelprijslezing

Wat zijn zwarte gaten? En hoe weten we eigenlijk dat ze bestaan? Voor antwoorden op deze vragen is dit jaar de Nobelprijs voor de natuurkunde uitgereikt aan Roger Penrose, Reinhard Genzel en Andrea Ghez.

Opzet

Dit jaar zal de lezing worden gehouden door Sjoert van Velzen, Assistent Professor bij de Sterrewacht Leiden. Hij zal in de lezing het werk van deze onderzoekers toelichten. De theorie van Einstein komt aan bod en waarneming van het centrum van ons melkwegstelsel. Vervolgens kunnen jullie ideeën uitwisselen hoe dit onderwerp in de klas te brengen met lesmateriaal/ beeldmateriaal/ etc.

 

Deelnemen

U en uw bovenbouw leerlingen zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze lezing en vragen te stellen.

De bijeenkomst vindt online plaats op 9 december 2020 van 16.00 tot 17:30 uur.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie