Masterclass Het buitenlokaal Biologie Een succesvolle schooltuin en haar onderhoud

Een schooltuin biedt docenten een schat aan mogelijkheden om de biologielesstof voor hun leerlingen te verlevendigen. Steeds meer middelbare scholen overwegen om een schooltuin te starten en veel scholen hebben er inmiddels al een. Toch blijkt het nog een hele kunst om schooltuinen het hele jaar goed te onderhouden. In deze masterclass gaan we de uitdaging aan om een goed onderhoudsplan voor het buitenlokaal biologie te maken en de schooltuin tot een succes te maken.

 

Opzet

In deze masterclass word je als TOA of (biologie-)docent op weg geholpen om een gedegen onderhoudsplan voor hun schooltuin met brede biodiversiteit te maken. Een expert van de tuinbouwhogeschool (Inholland) in Delft neemt je mee bij hetgeen er komt kijken bij een schooltuin.

Deze masterclass is helaas vol, dus het is niet meer mogelijk om in te schrijven.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.