Masterclass Het buitenlokaal Biologie Een succesvolle schooltuin en haar onderhoud

Een schooltuin biedt docenten een schat aan mogelijkheden om de biologielesstof voor hun leerlingen te verlevendigen. Steeds meer middelbare scholen overwegen om een schooltuin te starten en veel scholen hebben er inmiddels al een. Toch blijkt het nog een hele kunst om schooltuinen het hele jaar goed te onderhouden. In deze masterclass gaan we de uitdaging aan om een goed onderhoudsplan voor het buitenlokaal biologie te maken en de schooltuin tot een succes te maken.

 

Opzet

In deze masterclass word je als TOA of (biologie-)docent op weg geholpen om een gedegen onderhoudsplan voor hun schooltuin met brede biodiversiteit te maken. Een expert van de tuinbouwhogeschool (Inholland) in Delft neemt je mee bij hetgeen er komt kijken bij een schooltuin.


Kosten

Voor leden van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Dit bedrag wordt begin van schooljaar 2020-2021 bekend gemaakt.


Aanmelden en meer informatie