Leren programmeren voor docenten

Er komt steeds meer aandacht voor het ontwikkelen van Digitale Geletterdheid en specifieker: programmeren. In deze module krijg je een basis in programmeren, gebaseerd op materialen en gereedschappen die direct toepasbaar zijn de klas.

 

Doel & Resultaat

Tijdens deze drie bijeenkomsten leer je de basisconcepten van programmeren en krijg je lesmateriaal aangereikt dat direct bruikbaar is in de klas. Je ontwikkelt voldoende kennis om programmeerconcepten te integreren in bestaande vakken of om als aparte lessen binnen de school vorm te  even. Het lesmateriaal stelt weinig eisen aan de ICT op de school (computers met internet zijn voldoende). Voorkennis is niet vereist, en voor docenten (en leerlingen) die wat meer uitdaging zoeken, wordt verdiepend lesmateriaal aangereikt.

 

Datum & Tijd

donderdag 3 oktober 2019

Woensdag 30 oktober 2019

Woensdag 4 december 2019

16:00 – 20:00 (met diner)


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.