Excellentie voor de klas

Studenten van de lerarenopleiding bij de Universiteit Leiden kunnen het vak ‘Excellentie voor de klas’ volgen. De studenten die dit vak hebben gevolgd ontwerpen vaak mooi en uitdagend lesmateriaal voor de bètavakken. Graag willen wij dit met u delen als start van het nieuwe schooljaar. Voor alle bètavakken bieden wij een masterclass aan waar studenten hun ontworpen lessenserie met u delen.

 

Doel & resultaat

Studenten presenteren het lesmateriaal dat zij hebben ontwikkeld. Deelnemers kunnen ideeën opdoen en vernieuwend lesmateriaal uitproberen en meenemen naar de klas.

 

Voor biologie wordt er een onderzoekend leren practicum gepresenteerd. Voor wiskunde een lessenserie over Kunst en Wiskunde. Vakoverstijgend is er een lessenserie over statistiek bij PWS en PO’s, dit is interessant voor alle vakken waar onderzoekjes met data verzamelen plaatsvinden.

 

Datum & tijd

Donderdag 30 oktober 2019 van 16:00 tot 18:00 bij de Universiteit Leiden.


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.


Aanmelden en meer informatie