Energietransitie in de glastuinbouw

Door COVID-19 kan deze bijeenkomst helaas fysiek niet doorgaan. Daarom wordt hij verplaatst naar het volgende schooljaar.

 

De nadruk op duurzame ontwikkeling is niet meer weg te denken, ook niet uit het onderwijs. Maar hoe je hier invulling aan geeft, is nog niet altijd eenvoudig. Vandaar dat we in deze masterclass op bezoek gaan bij een glastuinder om bijgepraat te worden over technische innovatie en te ontdekken hoe de energietransitie in deze branche verloopt. We maken kennis met lesmateriaal en
koppelen dit aan de Duurzaamheidsheldenchallenge voor havo-scholieren. Graag tot ziens in de kas!

 

Opzet

Je maakt kennis met de meest actuele aspecten van toepassingen van duurzame installatie in de glastuinbouw, de inhoud van de lesmodule nlt over Energietransitie en Glastuinbouw en met de Duurzaamheidshelden-challenge voor havo-leerlingen. Aan het eind van de masterclass heb je met collega-docenten en -TOA’s rondgelopen in een mooi tuinbouwbedrijf in Westland/ Oostland, waarbij van alles is verteld, gedemonstreerd en toegelicht over de manier waarop de branche inspeelt op duurzame installaties.

 

Je bent geïnspireerd om leerlingen met dit onderwerp aan de slag te zetten en groepjes leerlingen mee te laten doen aan de Duurzaamheidshelden-challenge. Je krijgt de lesmodule Glastuinbouw en Energie mee, ontvangt folders en posters over de Duurzaamheidshelden challenge en weet online bronnen te vinden die je kunt inzetten in de les. Tot slot heb je een prachtig beeld opgedaan van de studie- en beroepsmogelijkheden voor je havo-leerlingen.

 

Datum & Tijd

Woensdag 3 maart 2021

16:00 – 20:00 (met diner)


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie