DuPont: duurzaamheid in bedrijf

DuPont is een Amerikaanse chemiereus met wereldwijd vestigingen. Ook op het Bio Science Park Leiden heeft Dupont een vestiging (http://www.dupontnederland.nl). Tijdens dit bedrijfsbezoek vertellen de scheikundige Dana Ionescu (Afdeling Biomaterials) en haar collega’s over hun werk binnen het bedrijf. In Leiden wordt er gewerkt aan processen gericht op duurzaamheid. De enzymen van Dupont zorgen voor energie-efficiënte processen en producten die veel minder belastend zijn voor het milieu. De producten worden onder andere gebruikt in kleding, personal care producten en wasmiddelen. Een voorbeeld van een product van DuPont is Sorona, een biopolymeer dat biologisch afbreekbaar is. Met behulp van enzymen kan de productie van Sorona plaatvinden bij veel lagere temperaturen dan die gebruikt bij de productie van polyesters uit fossiele brandstoffen. Dana is betrokken bij het Glucan Platform. Dit is een onderzoeksplatform rond biomaterialen. Dit platform nu nog niet commercieel maar is dichtbij commercialiseren in 2019.

 

Doel & resultaat

De deelnemers worden bijgepraat over de actuele activiteiten van DuPont en de ontwikkeling van biomaterialen. Daarnaast krijgen ze contexten over duurzaamheid en enzymen aangereikt. Deze contexten kunnen gebruikt worden in de klas tijdens de lessen over deze thema’s.

 

Tijd

Deze activiteit duurt van 16.30 tot 19.30 uur.


Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €125,- in rekening gebracht. Het is mogelijk dat deze prijs wijzigt, omdat de besluitvorming hierover nog niet is afgerond. Wij zullen echter nooit een prijs verhogen achteraf. U krijgt over prijswijzigingen altijd bericht vooraf en u kunt uw inschrijving op basis daarvan dan alsnog terugtrekken. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.


Aanmelden en meer informatie