Docentendag TU Delft Pre-University Programme

Onder het motto “Maak het bij de TU Delft” is er voor nieuwsgierige en enthousiaste bèta’s in 5 vwo, een uitdagend en uniek blended learning TU Delft Pre-University Programme ontwikkeld. Dit programma sluit inhoudelijk aan bij het niveau van wis- en natuurkunde in het eerste jaar WO. Het laat leerlingen kennismaken met verschillende vormen van onderwijs, zoals hoor- en werkcolleges, project- en online onderwijs. Wil je weten wat het programma voor de leerlingen inhoudt? Kijk hier. Tijdens de laatste middag van fase 3 van het Pre-University Programme kun je aanwezig zijn bij de eindpresentaties van de leerlingen. Het Bètasteunpunt Zuid-Holland biedt die ochtend een hieraan gekoppeld nascholingsprogramma voor docenten. Deze bijeenkomst duurt van 10:00 tot 14:00 uur en vindt plaats op de TU Delft.

 

 

Doel & resultaat

Tijdens het docentenprogramma krijg je een inzicht in waar de leerlingen in de drie fases van het programma mee bezig zijn geweest. Ook ga je samen met de begeleiders kijken hoe je de kennis die de leerlingen hebben opgedaan kunt gebruiken in de les, bij profielwerkstukbegeleiding of bij projecten.

 

Docenten van de Pre-University Online Course (fase 2 van het programma) geven een mini masterclass over hun vakgebied. Zo leer je meer over onder andere optica en hart op een chip. Hiernaast ga je zelf aan de slag met onderwerpen uit éen van de Pre-University On Campus Tracks (fase 3 van het programma). Zo leer je Python gebruiken om meetdata te verwerken, representeren en analyseren. Je krijgt een korte uitleg en verwerkt de door leerlingen verkregen data om zodoende de mogelijkheden van Python te ontdekken en te ervaren. Ook kun je het toepassen in je eigen Wiskundig Model of kun je kijken of je een weerstation met een Arduino op de juiste manier kunt programmeren.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie