Docentenbijeenkomsten natuur- en sterrenkunde

Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen op het gebied van de moderne natuur- en sterrenkunde en kennis te maken met nieuwe lesmethoden over dit vakgebied. Elke avond begint met een wetenschappelijke lezing over actueel onderzoek bij de Leidse Sterrewacht of het Leids Instituut voor Natuurkunde. Hierbij komt afwisselend Natuurkunde en Sterrenkunde aan bod. Tijdens het diner heeft u uitgebreid te tijd om laagdrempelig te netwerken met collega’s, medewerkers van de universiteit, sprekers van de dag en studenten van de verschillende opleidingen. Daarna vervolgt het programma met voordrachten van 15-20 minuten, gericht op onderwerpen waar je meteen mee aan de slag kunt in de les.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden van op de volgende data:

 

 

Het programma van 13 april:

 

De laatste docentenbijeenkomst van dit schooljaar is op 13 april weer via Zoom. We beginnen om 19.00 u maar u kunt al inloggen vanaf 18.30 uur. Dr. Dorothea Samtleben verzorgt de hoofdlezing. Zij zal vertellen over haar onderzoek naar neutrino’s. Daarna zal Henk Buisman een experiment behandelen uit de NLT module “Kansen met quantum”. Daniël Pret is “Leraar in Natuurkunde Onderzoek” geweest. Hij zal vertellen over zijn ervaringen. Als laatste zal Margriet van der Heijden een voordracht houden over haar onlangs verschenen boek “Denken is verrukkelijk” Het leven van Tatiana Afanassjewa en Paul Ehrenfest.

 

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden? Stuur dan graag een mail aan Ingrid Versluijs: Versluijs@Physics.LeidenUniv.nl 


Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.