Docentenbijeenkomsten natuur- en sterrenkunde

Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen op het gebied van de moderne natuur- en sterrenkunde en kennis te maken met nieuwe lesmethoden over dit vakgebied. Elke avond begint met een wetenschappelijke lezing over actueel onderzoek bij de Leidse Sterrewacht of het Leids Instituut voor Natuurkunde. Hierbij komt afwisselend Natuurkunde en Sterrenkunde aan bod. Tijdens het diner heeft u uitgebreid te tijd om laagdrempelig te netwerken met collega’s, medewerkers van de universiteit, sprekers van de dag en studenten van de verschillende opleidingen. Daarna vervolgt het programma met voordrachten van 15-20 minuten, gericht op onderwerpen waar je meteen mee aan de slag kunt in de les.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden van op de volgende data:

 

De docentenbijeenkomst van 28 januari zal digitaal plaatsvinden via ZOOM. We beginnen om 19:00 u en eindigen om 20:30 u. U ontvangt voor de bijeenkomst een link waarmee u kunt inloggen. Indien u nog niet eerder met ZOOM heeft gewerkt, is ZOOM gratis te downloaden als u op de link klikt om in te loggen. U kunt dit al vanaf 18:30 doen. Voor koffie en thee moet u helaas zelf zorgen, maar voor een gezellig gesprek zijn wij al aanwezig. Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

Prof. dr. H.J. van Langevelde geeft de hoofdlezing met als titel: Het eerste plaatje van de schaduw van een Super Zwaar Zwart Gat’.  Henk Buisman geeft een bijdrage over de NLT module Kansen met Quantum. Noortje de Graaf komt vertellen over de festiviteiten  rondom het 100 jarig bestaan van de NNV. Tenslotte gaat Sander Jansen het hebben over het project ‘Future Space’.

 

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden? Stuur dan graag een mail aan Ingrid Versluijs: Versluijs@Physics.LeidenUniv.nl 


Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.