Docentenbijeenkomsten natuur- en sterrenkunde

Deze bijeenkomsten bieden je de mogelijkheid om je kennis te verdiepen op het gebied van de moderne natuur- en sterrenkunde en kennis te maken met nieuwe lesmethoden over dit vakgebied. Elke avond begint met een wetenschappelijke lezing over actueel onderzoek bij de Leidse Sterrewacht of het Leids Instituut voor Natuurkunde. Hierbij komt afwisselend Natuurkunde en Sterrenkunde aan bod. Tijdens het diner heeft u uitgebreid te tijd om laagdrempelig te netwerken met collega’s, medewerkers van de universiteit, sprekers van de dag en studenten van de verschillende opleidingen. Daarna vervolgt het programma met voordrachten van 15-20 minuten, gericht op onderwerpen waar je meteen mee aan de slag kunt in de les.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden van op de volgende data:

 

De docentenbijeenkomst van 11 november zal digitaal plaatsvinden via ZOOM. We beginnen om 19:00 u en eindigen om 20:30 u. U ontvangt voor de bijeenkomst een link waarmee u kunt inloggen. Indien u nog niet eerder met ZOOM heeft gewerkt, is ZOOM gratis te downloaden als u op de link klikt om in te loggen. U kunt dit al vanaf 18:30 doen. Voor koffie en thee moet u helaas zelf zorgen, maar voor een gezellig gesprek zijn wij al aanwezig. Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

19:00 – 19:05: dr.M.J.A. de Dood is opleidingsdirecteur BSc. Hij zal vertellen over de ontwikkelingen in het Bachelor onderwijs.

19:05 – 19:50: Prof.dr.ir.S.J. van der Molen verzorgt de hoofdlezing. Zijn voordracht zal gaan over het mechanisme achter een nieuwe klasse van supergeleiders. https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/07/verdraaide-supergeleider- eindelijk-begrepen

19:50 – 20:10: Camille de Valk is MSc en brengt op het ogenblik zijn kennis opgedaan bij het vak Econofysica in praktijk bij de ING. Hij zal ons hierover meer uitleg geven.

20:10 – 20:20: Henk Buisman zal vertellen over de cursus Kansen met Quantum en de stand van zaken van het practicum Quantum Rules.

20:20 – 20:30: Martin Mollema heeft afgelopen jaar ervaring opgedaan als Leraar in Leids Natuurkunde Onderzoek. Hij zal vertellen over het onderzoek aan schaatsen.

 

Heeft u interesse of wilt u zich aanmelden? Stuur dan graag een mail aan Ingrid Versluijs: Versluijs@Physics.LeidenUniv.nl 


Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst.