Docenten on Tour

Bij Docenten on Tour zullen havo-docenten langs gaan bij verschillende bedrijven die bij het thema energietransitie en klimaat passen.  We zullen met een bus langs de verschillende bedrijven gaan, en onderweg is er een masterclass van een klimaatpsycholoog. Op 8 mei zullen we langs gaan bij het EIC Mainport en Tomatoworld.  Op vrijdag 21 juni  zullen we bedrijven uit de watersector bezoeken, namelijk bij VPdelta en Afvalwateringzuiverinstallatie (awzi) in Leiden

 

Doel & Resultaat

Bètadocenten en docenten aardrijkskunde bezoeken gezamenlijk een aantal bedrijven met als resultaat inspiratie, een leerlingactiviteit en lesvoorbeelden. Tijdens de dagen is het de bedoeling dat docenten inzicht krijgen over beroepen/ opleidingen, toepassingen van de vakken op school en inspiratie. Ook zullen de docenten inzicht krijgen over de huidige technologische ontwikkelingen.

Data en locatie

Woensdag 8 mei 2019 (Dag 1): EIC Mainport en Tomatoworld

Vrijdag 21 juni 2019 (Dag 2): Watersector

 

Afhankelijk van de opstapplek voor de bus zal de dag tussen 09:00 – 16:00 duren

 

Programma

Ochtendprogramma:

We starten met een bezoek aan Afvalwateringzuiverinstallatie (awzi) in Leiden. In de ruim 30 afvalwaterzuiveringsinstallaties (awzi’s) in ons gebied wordt van afvalwater weer schoon water gemaakt. Zó schoon dat het op een verantwoorde manier terug de natuur in kan. We laten zien hoe dat in z’n werk gaat.

In de ochtend brengen we tevens een bezoek aan Aquon,  organisatie voor wateronderzoek en advies.

 

Middagprogramma:

In de middag zijn we te gast bij VPdelta in Delft.  VPdelta creëert proeftuinen waarin startups, scale-ups, mkb’ers, studenten, wetenschappers en gebiedsbeheerders innovatieve concepten testen, verbeteren en demonstreren. Op deze manier stimuleert en versnelt VPdelta innovatie en toepassing in de Nederlandse water- en deltatechnologiesector en brengt nieuwe oplossingen wereldwijd onder de aandacht. We bezoeken een aantal proeftuinen in Delft.

 

Verslag

Bekijk hier het verslag van Docenten on Tour – dag 1

Bekijk hier het verslag van  Docenten on Tour – dag 2

Het docenten on Tour programma is kosteloos beschikbaar voor docenten van lidscholen van het Onderwijsnetwerk en Bètapartners.


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) en  Bètapartners zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van 125 euro per bijeenkomst met een maximum van 550 euro.

Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.