ArtechLAB

ArtechLAB is een laboratorium voor onderwijsexperiment en wil op een laagdrempelige manier onderwijs in kunst op het snijvlak van wetenschap en technologie toegankelijk maken voor het hedendaagse onderwijs. Daarbij richt ArtechLAB zich vooral op het ontwikkelen van educatieve ontwerpvaardigheden van docenten. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie. Tijdens de workshop komen kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie aan bod. Daarnaast ga je zelf aan de slag met het analyseren en behandelen van actuele kunst en het ontwerpmodel voor authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen. Dit alles onder begeleiding van een docent verbonden aan ArtechLAB.

 

Opzet

Het doel van de workshop is het inspireren en het aanzetten tot het zelf ontwerpen van lessen op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek. De bijeenkomst is voor docenten van kunstvakken, maar ook als bètadocent ben je welkom – neem vooral je collega’s mee!


Kosten

Voor leden van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Dit bedrag wordt begin van schooljaar 2020-2021 bekend gemaakt.


Aanmelden en meer informatie