ArtechLAB; inspiratie en lesontwerp op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek.

ArtechLAB is een laboratorium voor onderwijsexperiment en wil op een laagdrempelige manier onderwijs in kunst op het snijvlak van wetenschap en technologie toegankelijk maken voor het hedendaagse onderwijs. Daarbij richt ArtechLAB zich vooral op het ontwikkelen van educatieve ontwerp vaardigheden van docenten. Door het geven van workshops en nascholingen bedient ArtechLAB een groeiende vraag vanuit het werkveld naar handvatten hoe bèta en techniek te verbinden met kunsteducatie.

Tijdens de workshop komen kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie aan bod. Daarnaast gaan docenten zelf aan de slag met het analyseren en behandelen van actuele kunst en het ontwerpmodel voor authentieke kunsteducatie van Emiel Heijnen. Dit alles onder begeleiding van een docent verbonden aan ArtechLAB.

 

Doel & Resultaat

Het doel van de workshop is het inspireren en het aanzetten tot het zelf ontwerpen van lessen op het snijvlak van kunst, wetenschap en techniek.

De bijeenkomst is voor docenten van kunstvakken. Neem ook graag je collega’s van de bètavakken mee voor deze bijeenkomst!

 

De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 juni van 15.00 tot 19.00 uur (inclusief maaltijd). Locatie wordt op een later moment bekend gemaakt maar zal in de omgeving Leiden of Den Haag zijn. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Breitner Academie


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.


Aanmelden en meer informatie