Scholenoverleg

Datum: donderdag 19 september 2019
Tijd: 15:00 – 17:00 uur
Locatie: Willem Einthoven, Kolffpad 1, 2333 BN Leiden
Zaal: A2.03

 

Op donderdag 19 september vindt het eerstvolgende scholenoverleg plaats in het Willem Einthovengebouw van 15:00 tot 17:00 uur. Op dit scholenoverleg gaan we met elkaar in overleg en hopen we veel kennis uit te wisselen. Het scholenoverleg is bedoeld voor decanen en geïnteresseerde docenten. Tijdens dit overleg komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Digitale gastlessen

Nicoline Streng

Na de lancering van de eerste digitale gastlessen in februari geeft Nicoline een update over de nieuwste digitale gastlessen die aan het aanbod zijn toegevoegd en de lessen die in het najaar worden ontwikkeld. Daarnaast hoort zij graag van u waar scholen behoefte aan hebben als het gaat om de thema’s en inhoud van digitale gastlessen.

 

Serious Games

Victor Koppelmans

Victor Koppelmans van de Faculteit Governance and Global Affairs in Den Haag laat u kennismaken met de Serious Games die de faculteit heeft ontwikkeld om leerlingen in het middelbaar onderwijs spelenderwijs kennis te laten maken met haar onderwijs- en onderzoeksgebied.

 

Voorbereiding op de selectie Geneeskunde & Biomedische Wetenschappen

Eline Dubois

Tijdens dit overleg gaat Eline in op de achtergronden van beide selecties. Daarnaast zal zij de volgende vragen behandelen:

 

– Waarom worden 5 vwo-cijfers gebruikt?

– Wat is de Biomedical Admissions Test (BMAT) en waarom wordt die ingezet?

– Wat is de functie van het personal statement?

– Wat wordt er beoordeeld in de drie gesprekken bij Geneeskunde en op de onderwijsdag bij Biomedische Wetenschappen?

– Hoe is inclusiviteit ingepast binnen de opleidingen?

 

Tot slot bespreekt zij graag gezamenlijk hoe de 5 vwo-cijfers het beste aangeleverd kunnen worden om vergissingen te voorkomen.

Verplichte Matching

Anna Terra Verhage

De Universiteit Leiden vindt het belangrijk dat toekomstige studenten een studie kiezen die goed bij ze past. Om ze daarbij te helpen biedt de universiteit zogenaamde matchingsactiviteiten aan. Anna Terra geeft een update over de ontwikkelingen rondom Verplichte Matching.


Aanmelden en meer informatie