Vakdidactiek 3.0

Binnen de lerarenopleiding wordt er in de vakdidactiek veel aandacht besteed aan hoe je je vak over kunt brengen op je leerlingen. Vaak horen we van startende leraren terug dat pas 2 – 3 jaar voor de klas de informatie die in de colleges behandeld is begint te landen. Wat weet jij nog? Hoeveel tools die je destijds aangereikt hebt gekregen gebruik je inmiddels bewust en succesvol? Wat zijn je pareltjes en waar liggen nu na 2 – 5 jaar voor de klas je vragen?

 

Opzet

In drie bijeenkomsten verspreid over het jaar gaan we vakdidactische tools opfrissen en aanvullen. We leren van elkaars pareltjes en gaan met elkaar op zoek naar antwoorden op vakdidactische vragen. Na de laatste bijeenkomst hopen we dat je kunt zeggen: ‘Ik heb mijn lessen nu didactisch gezien op een hoger level gekregen. Ik kies bewust welke tool ik bij welk doel inzet, zodat het leren voor mijn leerlingen effectiever en leuker is geworden.

 

De bijeenkomsten vinden plaats in Leiden (en eventueel online mits dat wegens de regelgeving rondom corona noodzakelijk is), op dinsdagen van 16.00 tot 18.00 uur (inclusief diner). De data van de bijeenkomsten zijn:


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie