Studiedag Italiaans/Giornata di studio

Op 29 mei organiseert de opleiding Italiaanse taal en cultuur van de Universiteit Leiden de studiedag “Nuove prospettive nella didattica dell’interazione orale dell’italiano L2 ”. Deze studiedag bestaat uit een bijscholing en een ronde tafelgesprek en komt tot stand in samenwerking met de Sectie Italiaans van Levende Talen, de Werkgroep Italië Studies en het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland.

 

De bijscholing is onderverdeeld in twee sessies. In de eerste sessie bespreekt Marilisa Birello (Universitat Autònoma de Barcelona) de “actiegerichte benadering” en de didactiek van discourse markers in mondelinge interactie. In de tweede sessie spreekt Paola Leone (Università del Salento) over communicatieve taalactiviteiten en communicatiestrategieën in mondelinge interactie met Zoom en Skype. Inbedding van deze activiteiten in het eigen onderwijs, specifieke leeropdrachten en evaluatie van deze leeractiviteiten komen hierbij aan bod. Het ronde tafelgesprek aan het einde van de studiedag betreft de spreiding en de consolidatie van de Italiaanse taal in het voortgezet onderwijs.

 

Voor meer informatie ga naar de volgende website: https://www.universiteitleiden.nl/en/events/2020/06/new-perspectives-in-the-teaching-of-oral-interaction-of-italian-as-second-language