Onderwijsparade Universiteit Leiden

Op 22 november laten docenten van de faculteit geesteswetenschappen hun innovatieve onderwijspraktijken aan elkaar zien. Deze innovaties hebben als doel de colleges, werkgroepen, en werkvormen in het hoger onderwijs te verbeteren. Deze middag is toegankelijk voor docenten van middelbare scholen. Welke onderwijsinnovaties zijn te vertalen naar de middelbare school-praktijk? En andersom: wat kunnen docenten van middelbare scholen bieden aan de docenten aan de universiteit? Tijdens de lezingen, workshops, en vooral tijdens de onderwijsmarkt hopen we op een levendige uitwisseling van ideeën en good practices.

 

Doel & Resultaat

Door het bezoeken van de Onderwijsparade krijgt u meer inzicht in verschillende innovatieve werkvormen die ontwikkeld zijn in het hoger onderwijs. U kunt inspiratie opdoen voor nieuwe werkvormen in uw eigen onderwijs. U heeft keuze uit zes verschillende lezingen en workshops en kunt daarnaast op de markt nieuwe onderwijsinitiatieven ontdekken.

 

De middag start om kwart over 12 met een lunch, waarna Olga van Marion de Onderwijsparade opent. De rest van de dag is gevuld met inspirerende lezingen, workshops en een markt waarop docenten hun onderwijsinnovatieprojecten laten zien. Als kers op de taart sluiten we de middag af (om 17.00 uur) met een gezellige borrel, muziek en hapjes.

 


Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het evenement. Dit evenement is enkel te bezoeken door docenten van scholen die lid zijn van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland.


Aanmelden en meer informatie