Instagrampoëzie in de klas

Instagramdichters hebben een enorme invloed op de positie van poëzie aan het begin van de 21e eeuw. Niet alleen verkopen zij enorm veel bundels, ze zorgen er ook voor dat heel veel heel jonge mensen bijna dagelijks poëzie lezen. In deze online workshop ga je aan de slag met Instagrampoëzie: Wat is dat voor fenomeen? Wat kenmerkt Instagedichten? En hoe kun je Instapoëzie gebruiken om leerlingen aan het lezen en schrijven te krijgen?

 

 

Doel & resultaat 

Aan het eind van de workshop weet je van alles over het fenomeen Instagrampoëzie, ken je de accounts van populaire Instadichters in verschillende talen en beschik je over concrete handvatten om zelf aan de slag te gaan met Instagrampoëzie in de klas, bijvoorbeeld tijdens de Poëzieweek 2021 (laatste week van januari).

 

 

Datum & locatie

De bijeenkomst vindt online plaats op maandag 18 januari van 16.00 tot 17.30 uur. Na aanmelding ontvang je t.z.t. een link naar de online meeting. Kila van der Starre begeleidt deze workshop, zij is werkzaam aan de Universiteit van Utrecht en doet hier onderzoek naar poëzie. Kila geeft regelmatig lezingen en workshops aan leerlingen en docenten over verschillende onderwerpen binnen de poëzie.


Kosten

Voor partners van Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-partnerscholen worden wel kosten in rekening gebracht. Deze kosten bedragen €95 voor een eendaagse nascholing en €175 voor meerdaagse nascholingen zoals PLG’s. De kosten worden bij uw school in rekening gebracht. Weten of uw school partner is bij ONZ? Klik in het menu op ‘netwerk’ en vervolgens op ‘partners’. Hier vindt u een overzicht van alle partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie