Eerste bijeenkomst ONZe boekenclub

ONZe boekenclub start met Wij slaven van Suriname van Anton de Kom. Dit boek uit de jaren dertig zou eigenlijk verplicht op iedere leeslijst moeten staan en past uitstekend binnen de discussie over de herziening van de canon. Voor het eerst werd de Surinaamse geschiedenis herschreven vanuit antikoloniaal gezichtspunt. Om zo’n boek in de klas goed te kunnen bespreken is het belangrijk om de historische en literaire betekenis goed te kunnen duiden. In de bijeenkomst verkennen we deze aspecten met Yra van Dijk, hoogleraar Moderne Nederlandse letterkunde in mondiaal perspectief.

 

Doel & resultaat

Iedereen leest van tevoren het boek. In de bijeenkomst praten we met elkaar over de tekst en vervolgens bespreken we de didactische mogelijkheden

 

 

Datum & tijd

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 6 september van 15.00 tot 17.00 uur. We sluiten de bijeenkomst gezellig af met een borrel.

 


Kosten

Voor leden van het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden) zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van niet-lidscholen worden er kosten van €300,- per bijeenkomst in rekening gebracht. Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van het cursusgeld gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres.


Aanmelden en meer informatie