Climate Fresk

Tijdens deze interactieve workshop leer je onder leiding van facilitator Merel van Meerkerk hoe je de Climate Fresk als spelvorm kunt inzetten in de onder- en bovenbouw. De Climate Fresk is een spel gemaakt op basis van ICCP-rapporten van de Verenigde Naties en brengt de oorzaken en gevolgen van klimaatverandering in kaart. Het dient de bewustwording van klimaatverandering te vergroten en om oplossingsgericht te denken: wat kunnen we zelf doen? Het spel duurt 3 uur en is vakoverstijgend. Voor docenten moderne vreemde talen: het spel is beschikbaar in 40 talen, met een juniorversie die geschikt is voor de bovenbouw.

 

 

DOEL & RESULTAAT

Docenten die geïnteresseerd zijn hebben na deze workshop de mogelijkheid een training van 3 uur te volgen tot facilitator. Vervolgens kunnen zij de Climate Fresk workshop kosteloos geven aan leerlingen op hun eigen school. Leerlingen worden zich bewust van het systeem van klimaatverandering en leren oplossingsgericht te denken hoe ze met kleine of grote stappen zelf kunnen bijdragen aan een beter milieu en klimaat.

 

 

DATUM, LOCATIE & TIJD

Vrijdag 3 november| Kolffpad 1 | zaal A2.03 | 2333 BN Leiden | 15.00 – 18.00 uur.


Kosten

Docenten van ONZ-lidscholen kunnen deze bijeenkomsten gratis bijwonen. Docenten van scholen die geen lid zijn van ONZ kunnen deze bijeenkomst bijwonen tegen betaling van 115 euro. Zie hier de lijst met partnerscholen van ONZ.


Aanmelden en meer informatie