Inspiratiesessie: onderzoek doen op school

Erachter komen wat jouw leerlingen motiveert? Hoe je kunt differentiëren? Hoe je de samenwerking met collega’s soepeler kunt laten verlopen? Hoe je dat nieuwe examenonderwerp het mooiste kunt aanbieden? Hoe je tijd kunt besparen in je werk en doelgerichter kunt zijn? Alle vragen over en kwesties uit praktijk kunnen het onderwerp zijn bij de inspiratiesessies: onderzoek doen op school. In deze sessies kan je vragen van jezelf over jouw eigen praktijk, of over vraagstukken in de school onderzoeksmatig bekijken en samen met collega’s, leerlingen en een begeleider van het ICLON, komen tot oplossingen.

In samenwerking met collega’s (van jouw of andere scholen) en een begeleider vanuit het ICLON ga je onderzoek doen naar een kwestie die speelt in jouw praktijk of school. Elke bijeenkomst zal in het teken staan van een ander onderdeel van onderzoek doen, maar altijd afgestemd op dat waar jij bent in het proces. We zullen ons richten op: het stellen van een vraag, het verzamelen van informatie, het bedenken en uitproberen van oplossingen en het evalueren van die oplossing. Daarbij volgen we een actieonderzoeksaanpak.

 

Doel & Resultaat

Kennis over het doen van onderzoek en op maat gemaakte oplossing voor problemen binnen de school of jouw eigen praktijk.

 

Aanmelden

Meld je nu aan via deze link.

 


Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van 125 euro per bijeenkomst met een maximum van 550 euro.

Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.


Aanmelden en meer informatie