Nascholing toegankelijkheid van websites

We gaan het natuurlijk niet hebben over websites achter een firewall of andere netwerk obstakels in het bereiken van een website. Nee we gaan het hebben over medemensen die zeer geïnteresseerd zijn in de inhoud van jouw website, maar die door één of meerdere handicaps niet alle handelingen op een computer kunnen verrichten of niet alle dingen kunnen zien of horen zoals een “normaal” persoon dat kan. Er zijn vele aanpassingen mogelijk om fysieke problemen te overwinnen maar de website- of appontwikkelaar speelt ook een zeer belangrijke rol. In deze cursus gaan we in op de richtlijnen en de valkuilen voor de ontwikkelaar van websites. 

 

De deelnemers bekijken een aantal voorbeelden van goede en slechte sites, krijgen voorlichting over de richtlijnen die gelden voor goed webdesign. Vervolgens gaan de deelnemers nog zelf aan de slag  om de richtlijnen te implementeren. 

 

Gastdocent: Tim Logtenberg, 

 

Tim heeft 12 jaar ervaring met projecten voor klanten zoals: Van Gogh Museum, Designmuseum, NTR en het ministerie van financiën 

 

Doel & Resultaat

Na de bijeenkomst heb je kennis over hoe je mooie content levert zonder bepaalde categorieën van medemensen uit te sluiten. Je hebt materiaal en informatie die je kunt inzetten binnen het kerndomein F en het keuzedomein O van het nieuwe programma. 


Kosten

Voor leden van het Bètasteunpunt Zuid-Holland en het Regionaal Steunpunt Leiden zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor docenten van scholen die geen lid zijn geldt een cursusgelden van 125 euro per bijeenkomst met een maximum van 550 euro.

Bij aanmelding wordt u gevraagd om uw organisatie of school. De factuur van de cursusgelden gaat automatisch richting het door u opgegeven school- of organisatieadres. Deelnemers ontvangen aan het einde een certificaat als bewijs van deelname.


Aanmelden en meer informatie